شما اینجا هستید
آخرین اخبار » شبکه خط لوله گاز نروژ ملی می‌شود

به گزارش ‘صدای صادرات‘ از رویترز، نروژ پس از کاهش عرضه گاز روسیه، به بزرگترین تامین کننده گاز اروپا تبدیل شده و گاز را از طریق شبکه‌ای از خطوط لوله به طول بیش از ۹هزار کیلومتر، برای این منطقه تامین می کند.
وزارت نفت و انرژی نروژ اعلام کرد این وزارتخانه، نامه‌ای به دارندگان مجوز ارسال کرده و قصد دولت برای استفاده از حق برگرداندن در پایان دوره مجوز را به آنها اطلاع داده است. دولت می‌خواهد مالکیت دولتی بر بخش‌های مرکزی سیستم انتقال گاز نروژ را کامل کند.
نروژ نقش فعالی در صنعت خود پیدا کرده و مالک بزرگترین بانک این کشور (دی ان بی، اپراتور مخابراتی تلنور و شرکت نفتی اکوئینور) است.
شبکه خطوط لوله گاز متلعق به گاسلد (Gassled) است که در سال ۲۰۲۳ توسط شرکت‌های نفتی که گاز در آبهای نروژ تولید می کردند، ایجاد شد و ساخت آن، میلیاردها دلار هزینه داشت.
دولت نروژ بواسطه شرکت دولتی پتورو، ۴۶.۷ درصد سهم در گاسلد دارد و پنج درصد دیگر سهم هم از طریق اکوئینور دارد.
وزارت نفت و انرژی نروژ بدون ارائه توضیح بیشتر، اعلام کرد در بعضی از موارد ممکن است دولت ناچار شود برای سهامداران دیگر، خسارتی پرداخت کند.
هنوز معلوم نیست کدام بخش‌های شبکه خط لوله گاز نروژ تحت تملک دولت درخواهد آمد. به مرور زمان، شرکت‌های نفتی سهم خود را کاهش داده یا کل آن را اغلب به شرکت‌های سرمایه گذاری فروخته‌اند.
اپراتور فنی این زیرساخت، شرکت گازکو بوده و تحت سیستم جدید، همچنان اداره آن را برعهده خواهد داشت.
منبع: اگزیم نیوز

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

| پایگاه خبری صدای صادرات